Anmäl dig till Chin Lits nyhetsbrev – första tio får en bok!

 

 

Tack alla som anmält sitt intresse till vårt nyhetsbrev! Vi återkommer till dem som får en bok!

hälsar
Chin Lit

Vill du läsa mer om vad det kommer för spännande litteratur som översatts från kinesiska? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att maila till info@chinlit.se och skriv som titel till mailet: ”Nyhetsbrev”. De första tio får en av de senaste böckerna i utgivningen. Vilka de är? Se nedan!

Nio noveller av sju av Kinas mest intressanta samtida författare. Vad novellerna har gemensamt är att de sätter spår i huvudet, är egna eller tankeväckande. De behandlar existentiell tristess, lustiga möten, absurda miljöer och tragiska gestalter. De beskriver skeenden och människoöden i en helt annan kontext än vad vi kanske är vana vid, som om det vore enkelt annan världsordning, men kan ändå samtidigt kännas bekanta för att de berör mänskligheten i stort.

Med slagfärdiga repliker och galghumor skildrar Wang Xiaobo i ”2015” hur konstnären Wang Er fråntas sin konstnärslicens och blir skickad till ett omskolningsläger för att ha målat tavlor som ingen begriper och där träffar han sin blivande fru som är fångvaktare. I ”Foglig kärlek” har en uttråkad gift polis för vana att ta fast homosexuella och förvara dem på polisstationen för att ha någon att prata med under sina nattskift och en natt arresterar han A Lan. Vad han inte räknar med är att det blir inledningen till en sadomasochistisk kärlekshistoria. ”De bästa åren” utspelar sig under den absurda tidsepoken kulturrevolutionen då en storstadsstudent skickas till landsbygden för att lära av bönderna. Där träffar han en ung kvinnlig läkare som han uppmuntrar att leva upp till sitt oförtjänta epitet ”vandringspris” och trots det är absolut förbjudet utvecklar de en kärleksrelation istället för att bli politiskt korrigerade.  Tre utvalda långnoveller av en av 90-talets främsta och mest innovativa kinesiska författare.