Familjen Sköldpadda tar sig till havet på IBBY Honour list 2018!

2018-02-12

Den 1 mars publicerar Chin Lit två barnböcker. Den ena är ”Blinda Rödluvan och vargen” där upphovskvinnan Han Xu är inbjuden till LitteraLund i april i år. Den andra är ”Familjen Sköldpadda tar sig till havet” och nu har IBBY meddelat sin ”IBBY Honour List 2018” och vilken bok finner man där om inte ”Familjen Sköldpadda tar sig till havet”! Zhang Nings fantastiska applikationer av tyger hon färgat själv blev Chin Lit förälskat i direkt och det verkar som om IBBY också charmats av denna bok med så udda teknik för illustration.

> IBBY Honour List 2018

Familjen Sköldpadda beger sig till havet, för mamma och pappa Sköldpadda har ju lovat det. Men hur långt är det dit? Och hur är havet egentligen? Det är frågor som lilla sköldpaddan ställer till alla de möter när de tar sig fram på sin resa.

Genom att färga tyger av bomull, silke och lin med såväl traditionella som moderna tekniker och sedan sy applikationer och brodera, skildrar Zhang Ning sköldpaddfamiljens färd i fantastiska illustrationer. Följ med på resan och njut av alla vackra färger och ett gediget hantverk!