Nytt år och nya tag

20170110

Nu är nya året här och det är med blandade känslor man går från mystillvaron framför levande ljus till nya krafter. Först ut är A Yis roman Och sen då? i tryckt form och därpå följer fler noveller som står på lut medmera, medmera.

Och sen då
Det lackar mot sommarlov och en ung kille planerar och utför ett kallsinnigt mord på sin skolkamrat och enda vän. Därpå följer en katt-och-råtta-lek med polisen. Den stora frågan alla ställer sig är vad motivet till dådet är men ingen kan tro på sanningen. Följ med in i en mördares hjärna och åk berg- och dalbana på de tankebanor och historier han irrar in sig på för att hålla sig sysselsatt i sin rotlösa tillvaro. Det här är ingen kriminalroman utan en historia med eko av Camus existentialism …

Diverse lovord:

”Where Anthony Burgess sought to conjure a world of abstract flair and inexplicable cruelty in ’A Clockwork Orange’, Yi strikes a far deeper chord … Looking beyond the narration, Yi establishes himself as a master of description, conveying the claustrophobia and congestion found in the tightest corners of urban life.”
World Literature Today

”one of the most important voices to emerge from the People’s Republic in years”
The Daily Express

A Yi är landsortspolisen som sadlade om till författare och höjs nu till skyarna av litteraturkritiker och kända författare såsom Nobelpristagaren Mo Yan.

Med önskan om ett bra läsår!