HÖSTENS BÖCKER ÄR HÄR!

20170901

Hösten har sina fördelar, nya böcker till exempel. Förutom fler noveller kommer två barnböcker och en ovanlig bok som både har intressanta fakta om kinesiska horoskopet och ger dig kunskaper om hur du får en smidigare nacke. Ja, du läste rätt! Med hjälp av rörelser som har sitt ursprung i Qigong och som bygger på streckordningen för ett särskilt kinesiskt tecken, kan du faktiskt träna bort din stela kontorsnacke! Eller kan du färglägga bokens illustrationer som bygger på kinesiska tecken. En mångsidig och finurlig bok som är en perfekt gå-bort-present. Utgivningsdatum: 1 september.

”Måla kinesiska tecken, lär om kinesiska horoskopet och hur du får din stela nacke smidigare!” ISBN 978-91-88227-19-5

Höstens barnböcker äro två, den mångfaldigt belönade Ensam, bland annat nominerad till Eisner Award 2016 och vinnare av New York Times Best Illustrated Children’s Books of 2015, samt Jordnötshunden av H C Andersen-nominerade Wang Xiaoming som är en av Kinas mest älskade upphovsmän för barnböcker.

 

”Ensam” ISBN 978-91-88227-21-8

Ensam hemma där hon väntar på att dagen ska gå, får hon för sig att bege sig till sin mormor men somnar på bussen dit och vet inte var hon är när hon stiger av … Inspirerad av en händelse i sin egen barndom, som enda barn i ettbarnspolitikens Kina, skildrar Guo Jing en gripande historia om ett barns känslor, ensamhet och fantasi. Följ med på en drömlik resa genom magiska landskap i denna prisbelönta ordlösa bilderbok. Utgivningsdatum: 1 oktober.

”Jordnötshunden” ISBN 978-91-88227-20-1

H C Andersen-nominerade Wang Xiaoming som brukar både illustrera och skriva sina sagor själv, samarbetar den här gången med sin dotter Wang Didi som också är en etablerad illustratör. Hon bor i USA och Wang Xiaoming i Kina. Här i Jordnötshunden återförenas de – en bedårande saga om att vara för stor, för liten och alldeles lagom. Utgivningsdatum: 15 september.

*

Och som sagt, håll utkik efter fler noveller. Vi har en klassiker av den moderna kinesiska litteraturens upphovsman Lu Xun, som lät sig inspireras av bland andra Ibsen. Och så kommer en lite lustig historia av en ung samtida författare, där en trasig sedel utmynnar i storgräl mellan en torsk och en prostituerad, men sedan visar det sig att de kommer från samma by och det är ju som om de praktiskt taget vore släkt och inte ska man vara dum mot sin familj … Sist men inte minst har vi en ny novell av favoritförfattaren Ren Xiaowen, den här gången en skräckhistoria.

God läsning!