Chin Lit publicerar roman av A Yi

20160831

Hösten närmar sig även om temperaturen snarare påminner en om en hängmatta och en bok på magen. Oavsett om det är väder för hängmatta eller en kopp te i en mysig fåtölj inomhus så är det aldrig fel med en bok i näven. Varför inte sikta in er på att läsa Chin Lits första roman: Och sen då? av A Yi som kommer nu på svenska? Först ut kommer den som e-bok och som sådan kan du både köpa den och låna den på bibliotek.

Omslag Och sen då

Det lackar mot sommarlov och en ung kille planerar och utför ett kallsinnigt mord på sin skolkamrat och enda vän. Därpå följer en katt-och-råtta-lek med polisen. Den stora frågan alla ställer sig är vad motivet till dådet är men ingen kan tro på sanningen. Följ med in i en mördares hjärna och åk berg- och dalbana på de tankebanor och historier han irrar in sig på för att hålla sig sysselsatt i sin rotlösa tillvaro. Det här är ingen kriminalroman utan en historia med eko av Camus existentialism …

A Yi är landsortspolisen som sadlade om till författare och höjs nu till skyarna av litteraturkritiker och kända författare såsom Nobelpristagaren Mo Yan och poeten Bei Dao.

”one of the most important voices to emerge from the People’s Republic in years”
The Daily Express